RSS

Трябва ли да публикувам CV-то си в сайтове за обяви за работа?

ср, май 26, 2010

Интересно

Според резултат от проучване, проведено през месец февруари 2010 г., от 1250 човека, търсещи работа чрез сайтове за обяви за работа, 15% получават отговор, след като попълнят своето CV в сайта.

Този процент нараства в зависимост от броя на използваните сайтове: 12% от интернет потребителите, които ползват само един сайт, получават отговор, срещу 15% на тези, които качват автобиографията си в два или повече сайта.

Процентът на отговор през първия месец от публикуването на CV-то е 10%, после става 15% през втория месец и остава стабилен след това.

Средният брой на обяви за кандидатите, които са получили отговори, е 3,7 предложения за работа, като кандидатите, които са публикували автобиографията си в повече сайтове за обяви за работа, се радват на по-голям интерес.

В заключение, ето няколко съвета към кандидатите за работа :

* Разглеждайте редовно сайтовете за обяви за работа, за да попаднете на най-подходящата за вас.
* Публикувайте вашето CV в Интернет: така увеличавате шанса си подходящия работодател да попадне на вашия профил.

Ако в рамките на един месец, получите отговор, трябва да се възползвате от благоприятното си положение, защото пазарът на труда се интересува от вас и други работодатели ще ви забележат.

Ако до три месеца, никой работодател не се свърже с вас, трябва да преработите вашето CV и да  възприемете активен подход при търсенето на работа: отговор на обяви, допълнителна квалификация и др.

Подобни публикации:

  1. Сайт за обяви – принципи на работа

    Сайтовете за обяви приличат на всички останали – това е място, където можете да публикувате обявата си, а посетителите на сайта – да я разгледат. Повечето от сайтовете за обяви...

, , , , ,