RSS

Обяви за кредитиране

чт, мар 8, 2012

Интересно

Въпреки  стриктните правила за публикуване на обяви, продължаваме да откриваме измамни обяви за кредитиране и  заеми. Срещу определена сума, анонимни лица обещават да изчистят кредитното ви досие или пък да отпуснат кредит в размер 30 до 50 000 лева.  Учудващо е също, че все още има хора, които се доверяват на подобни оферти  и са склонни да изпращат пари предварително или пък да пускат sms-и с добавена стойност на хора, който всъщност не познават и дори не са виждали. Измамниците обаче най-често прибират комисионната и не осигуряват никакъв заем, а просто изчезват.

Препоръчваме ви да подминавате и да сигнализирате за некоректни обяви с подобно съдържание:

Аз ви предлага  назаем от 5000€ в много лесно. Аз още ще правят кредитиране на стартиращ бизнес и различни заеми между отделните видове. Аз предлагам за кредитиране краткосрочен, средносрочен и дългосрочен аспект. За всички искания и вноски и Аз ще бъда от вашата помощ. Ние  гарантираме и нашите трансфери са напълно осигурени от банка за сигурността на операцията. И разбира се, за по-добро контакт, моля веднага се свържете се с мен.

Привет, Ние сме частна компания, разположена в заем в Лондон Великобритания. Ние предлагаме кредити от обхвата на € 20,000 до € 20,000,000 при много нисък лихвен процент от 2%. Ние предлагаме, Лични кредит. Компанията заема. Бизнес кредит. Начало заем. Кола заем. Свържете се с нас за този бърз и лесен кредит предлагат. Контакт. Mac Anderson.

Небанкова институция предлага бързи потребителски кредити за хора с лошо кредитно досие – за района на София и област. За повече информация изпратете смс със съдържание „xxxxx“  на номер „yyyy“. 

Всеки,  потребител, който е измамен по някакъв начин, разполага  с възможност да защити правата си – чрез подаване на жалба в полицията или в Комисията за защита на потребителите. За жалост подателите на тези обяви много трудно се откриват, защото най-често комуникацията с тях е само по телефона. По правило те избягват всички лични срещи и настояват за превод на капарото по банкова сметка. Всъщност това е и най-лесният начин, да разберете, че се опитват да ви измамят – ако автора на обявите отказва да се срещне на живо с вас, ако настоява да получи пари предварително или да изпратите един или няколко sms-а на кратък номер с добавена стойност е почти сто процента сигурно, че се опитва да ви излъже.

Подобни публикации:

  1. Нови начини за публикуване на ВИП обяви

    От днес, освен чрез изпращане на смс, можете да публикувате ВИП обява и като закупите ВИП кредити. Пакетите ВИП кредити са с по 5, 10 и 20 ВИП кредита. Като...

,